Videocontenttest

Ontdek de kracht van videocontenttesting

Spraakmakende content in elke interne of externe campagne: video. Corporate films, vlogs, tutorials, een onboarding film voor nieuwe medewerkers, virals of commercials; we ervaren bewegend beeld vaak als krachtig. Maar is jouw video ook écht zo effectief als je denkt? MediaTest geeft je snel inzicht met onze videocontenttest.

video content test

Breng razendsnel de kracht van je videocontent in kaart

Een goede video maak je niet zomaar. Logisch, want je moet met veel dimensies rekening houden. Verankering van je communicatieboodschap en merkbelofte en het bereiken van een uitstraling die jouw (deel)doelgroep aanspreekt, zijn hierbij cruciaal. Maar zoveel mensen, zoveel smaken. Daarom is het zo verhelderend dat onze videocontenttest concreet kijkt naar de perceptie en waardering van jouw doelgroep en daaraan praktische kansen voor optimalisering van je video verbindt.

Onze online onderzoeksmethode voor videocontenttesting brengt razendsnel de kracht van je videocontent in kaart. Dit doen we binnen een grote representatieve testpopulatie, die naar keuze kan bestaan uit jouw specifieke doelgroep of uit een willekeurige steekproef. Per mail ontvangen de respondenten toegang tot de video en een to-the-point vragenlijst, toegespitst op jouw video en onderzoeksvraag. Het onderzoek loopt zolang nodig en gewenst is om voldoende respondenten te bereiken, al dan niet door ons aangejaagd via social media. Vaak zijn alle resultaten in twee dagen al binnen!

Krachtige rapportage

Naast een to-the-point rapport, leveren een op maat gemaakte ‘overlay’-video waardoor je per seconde en scene de aandachtscurve van je commercial ziet.

Binnen enkele dagen weet je dus of de video aan jouw doelstellingen voldoet en waar de verbeterpunten liggen. Als pre-test of als post-test. En natuurlijk is het ook mogelijk om verschillende versies in de test mee te nemen. Zodat jij de meest effectieve kunt kiezen.

De voordelen op een rij

  • Een zeer snelle test, ook in te zetten als ‘disaster-check’
  • Krachtige en waardevolle informatie waar je direct mee aan de slag kunt
  • Voordelige tarieven

Methode en technieken

In een uitgebreid briefingsgesprek bepalen we samen met jou welke onderzoeksmethoden we inzetten. Bijvoorbeeld:

Wil je ook de content van je video laten testen?

Wil je eens bespreken wat past voor jouw merk of organisatie? Neem dan contact met mij op, ik help je graag verder! Of vul onderstaand contactformulier in.

Stephan van Furth

Stephan van Furth | Managing Partner

020-410 00 00 | svanfurth@mediatest.nl

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.