Case: Pre-test online video Rabobank

Doel

Welke aanpassingen zijn nodig voor een effectieve inzet van onze nieuwste online video?

Rabobank ontwikkelt een nieuwe campagne, gericht op startende ondernemers. Het doel van de campagne is Rabobank te positioneren als dé bank voor startende ondernemers. Eén van de onderdelen van deze campagne is een online video waarbij de rol van Rabobank wordt geïntroduceerd. Om te achterhalen of de online video positief wordt ontvangen, welke fragmenten het goed en minder goed doen en om eventueel nog de laatste aanpassingen/verbeteringen door te voeren, heeft Rabobank behoefte aan snel inzicht in de prestaties van de nieuwe online video.

Een krachtige aanpak

Vlak voor kerst ontvangen wij de online video van Rabobank. De vragenlijst is in een eerder stadium al afgestemd en geprogrammeerd, dus we gaan snel aan de slag met het veldwerk. Via onze nieuw ontwikkelde Online Video Test leggen we de video voor aan startende ondernemers in een YouTube websiteomgeving (mock-up).

De doelgroep krijgt tijdens het bekijken van de video de mogelijkheid om op ieder gewenst moment weg te klikken. Hiermee registreren we onder andere de ‘view through time’ en de ‘view time’. Bij een tweede keer tonen van de video registreren we de mate waarin de aandacht al dan niet wordt vastgehouden (iedere seconde gemeten). Naast de reguliere kpi’s uit onze Online Video Test leggen we nadruk op welke fragmenten in positieve of negatieve zin zijn bijgebleven. Om duiding te geven aan de resultaten, zetten we de resultaten af tegen onze benchmark van eerder geteste online video’s.

Dit keer hebben we MediaTest ingeschakeld voor de pre-test van onze online campagne voor startende ondernemers. MediaTest kenmerkt zich door zijn flexibiliteit, snelheid en praktische adviezen. Ook tijdens dit traject hebben zij ons hiermee goed geholpen.

Wietske Galema, Marketing professional/Scrum master Rabobank

Effect

De uitkomsten van de online video zien er veelbelovend uit. De ‘view through rate’ is buitengewoon goed. De online video wordt goed en bovengemiddeld beoordeeld door vooral de positieve sfeer, de duidelijke boodschap en de herkenbaarheid (van situaties). Verder komt naar voren welke fragmenten het juist goed of minder goed doen en waarom. Ook komen enkele verbeterpunten aan het licht die door Rabobank en het reclamebureau vertaald worden naar inhoud en creatie. Enkele dagen later lanceert Rabobank succesvol de online video.

Interessante case?

Benieuwd hoe we jouw online video kunnen optimaliseren door middel van onze online video tool? Neem dan contact met mij op, ik help je graag verder!

Stephan van Furth | Managing Partner
020-410 00 00 | svanfurth@mediatest.nl