Vooraf inzicht in de kracht van jouw (online) video

Of het nu gaat om content marketing, een online commercial of een instructiefilmpje: video is niet meer weg te denken uit elke communicatiemix. Maar raakt de videocontent de juiste snaar? Houdt de video de aandacht vast van jouw doelgroep? Natuurlijk wil je dat graag van tevoren weten. En dat kan! Dankzij onze Captivation methode.

BLOG-Vooraf inzicht in de kracht van jouw online video

Als je op voorhand het succes wilt kunnen beïnvloeden van jouw (online) video, om zo te zorgen voor een maximaal effect, doe dan een kwantitatieve pre-test bij MediaTest.

Een kwantitatieve pre-test laat van seconde tot seconde, op scène-niveau, zien in welke mate jouw video de aandacht vasthoudt. Onze Captivation-aandachtscurve geeft dat inzicht. Fluctuaties in de aandachtscurve geven duidelijk weer welke scenes en onderdelen wel of juist niet scoren. Zo kan jij jouw video nog aanscherpen en verbeteren, zowel in vorm als inhoud. Vóórdat hij live gaat.

Naast de gedetailleerde aandachtscurve biedt de test inzicht in andere belangrijke aspecten als waardering, afhaakmomenten, merk-fit en kijkintentie. Ook geeft het een duidelijk antwoord op de vraag of de doelstellingen worden behaald. Natuurlijk vullen we het onderzoek bovendien aan met maatwerkvragen die specifiek voor jou gelden.

We leggen de doelgroep een volledige pilot-video voor om zo alle aspecten van het format en de inhoud te onderzoeken. Ligt er nog geen volledige pilot-video klaar? Geen probleem. We kunnen de afzonderlijke onderdelen alsnog onder de loep nemen.

Hoe werkt het?

Heel simpel, in drie stappen:

  1. Vraag een prijsopgave aan en ontvang die dezelfde dag nog
  2. Lever de video aan met doelstellingen, de doelgroep en jouw specifieke vragen
  3. Ontvang de resultaten binnen een week!

Interessant artikel?

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Wil je meer weten over deze video pre-test? Neem dan contact met mij op, ik help je graag verder!

Bart Kleijn | Client Director
020-410 00 00 | bkleijn@mediatest.nl