Case: Videocontenttest Samsung i.o.v. WPK The Agency

Doel

In opdracht van Samsung ontwikkelt WPK The Agency How-to-video’s voor Android-gebruikers. Zo kunnen zij iets leren over de uitgebreide mogelijkheden van hun telefoon. Maar wat is de juiste invulling van de video’s? Wat moet het tempo zijn? Wat moet de verhouding informeren-entertainen zijn? En maakt een voice-over de video effectiever? Aan MediaTest de taak om uit te zoeken welke invulling ervoor zorgt dat de informatie het duidelijkst overbracht wordt.

Een krachtige aanpak

WPK The Agency ontwikkelde vier versies van één video. Voor een zuivere vergelijking zijn aspecten zoals het onderwerp, een stappenplan en het beeld- en kleurgebruik constant gehouden over de vier versies, maar zij verschilden in factoren als tempo, entertainment-gehalte en gebruik van een voice-over. 2.400 respondenten beoordeelden online één van de versies op onder andere duidelijkheid, leerzaamheid, vermakelijkheid en snelheid. Ook vroegen wij om de stappen uit het stappenplan in juiste volgorde te plaatsen, om te zien welke versie de informatie het duidelijkst overbracht.

Effect

Er was een duidelijke winnaar. Deze versie werd het hoogst gewaardeerd én bracht de informatie het beste over. WPK The Agency maakt alle volgende video’s in vervolg volgens dit stramien. Lees hier nog meer interessante resultaten uit het onderzoek.

Benieuwd hoe we jouw videocontent kunnen optimaliseren door middel van diepgaand onderzoek? Neem contact met mij op! Bel 020-410 00 00 of mail naar bkleijn@mediatest.nl

Bart Kleijn | Client Director